第31回WPI-IIISセミナー

2014/06/19

2014年6月19日,Szu-Han Wang先生(エジンバラ大学)をお迎えし,第31回WPI-IIISセミナーを行いますので,皆様お誘いあわせの上,是非ご参加ください。

日 時:平成26年6月19日(木) 12:00-13:00
会 場:医学系エリア健康医科学イノベーション棟4階402室GooglrMap版へ
アクセス:
筑波大学筑波キャンパスへは「筑波キャンパスへの交通アクセス」をご覧ください。

演 者:Szu-Han Wang先生(エジンバラ大学 )
演 題:“Prior knowledge and peri-learning events aid learning efficiency and memory persistence”
要 旨:The majority of animal learning and memory research is built on studies using experimentally nai”ve animals.This approach allows us to understand mechanisms for an isolated learning event. However, caution has to be taken when applying this understanding to human. This is because we are experientially rich and our learning is rarely an isolated occurrence.Hence, it is important to examine how prior experiences change subsequent learning.In this seminar, I will first describe that a prior knowledge framework can facilitate the rate of learning and the speed of memory consolidation at the brain systems level.Second part of the talk will concentrate on simple conditioning in changing the hippocampal network involvement and NMDA receptor sensitivity in the subsequent learning.Finally, I will discuss peri-learning events in aiding memory persistence and its relevance to the synaptic tagging and capture hypothesis derived from electrophysiology findings.

国際統合睡眠医科学研究機構
TEL:029-853-5857 (内線:5857)

PDF資料