第49回WPI-IIISセミナー/the 49^th WPI-IIIS seminar  “Inflammation, Sleep Apnea and Cardiovascular Disease”

2014/12/11

Dr. Abu Shamsuzzaman University of Cincinnati)をお迎えし,

49WPI-IIISセミナーを 行いますので,皆様お誘いあわせの上,是非ご参加ください。

日時:平成261211日(木) 12:00-13:00

場所:筑波大学 医学系エリア  健康医科学イノベーション棟4階 402会議室GooglrMap版へ

アクセス:
筑波大学筑波キャンパスへは「筑波キャンパスへの交通アクセス」をご覧ください。
利用停留所(関東鉄道バス):筑波大学中央行き又は筑波大学循環バス「追越学生宿舎前

演 者:Dr. Abu Shamsuzzaman

Pulmonary Medicine, Cincinnati Childrens Hospital Medical Center, University of Cincinnati, USA

演題:“Inflammation, Sleep Apnea and Cardiovascular Disease

要 旨:Sleep apnea is a common health problem, 1 in 5 men and 1 in 11 women in USA. Sleep apnea has been linked to cardiovascular diseases including hypertension, heart failure and stroke independent of classic cardiovascular risk factors. Although exact pathophysiologic mechanisms for cardiovascular diseases in patients with sleep apnea are not understood, several potential candidates are autonomic and endothelial dysfunction, increased inflammation, coagulation and oxidative stress, and metabolic dysregulation. Major focus of the presentation is the inflammatory process in patients with sleep apnea and implications for cardiovascular diseases.

問い合わせ:国際統合睡眠医科学研究機構 (029-853-5857)

the 49^th WPI-IIIS seminar

Date: Thursday, December 11th, 2014

Time: 12:00-13:00

Venue:#402 4F, Health and Medical Science Innovation Laboratory, University of Tsukuba

Speaker: Dr. Abu Shamsuzzaman

Subject:Inflammation, Sleep Apnea and Cardiovascular Disease

Summary:Sleep apnea is a common health problem, 1 in 5 men and 1 in 11 women in USA. Sleep apnea has been linked to cardiovascular diseases including hypertension, heart failure and stroke independent of classic cardiovascular risk factors. Although exact pathophysiologic mechanisms for cardiovascular diseases in patients with sleep apnea are not understood, several potential candidates are autonomic and endothelial dysfunction, increased inflammation, coagulation and oxidative stress, and metabolic dysregulation. Major focus of the presentation is the inflammatory process in patients with sleep apnea and implications for cardiovascular diseases.

Contact: International Institute for Integrative Sleep Medicine

Phone: 029-853-5857 (ext. 5857)

PDF資料