World Science Leader’s Seminar “Innate Lymphoid Cells and Natural Killer Cells” (Human Biology Program)

2015/10/28

2015年10月28日に筑波大学「ヒューマンバイオロジー学位プログラム」が主催となり,World Science Leader’s Seminarを開催いたします。

World Science Leader’s Seminarは,サイエンスの世界で活躍されている方々にお越しいただき,トップレベルの知識と技術をご指導いただく貴重な機会です。今回の講演者はDr. Lewis L. Lanier (American Cancer Society Professor J. Michael Bishop, MD, Distinguished Professor and Chair Department of Microbiology and Immunology, University of California San Francisco)です。どなたでも参加可能ですので,ふるってご参加ください。尚,本セミナーは英語で行われます。

開催日時:2015年10月28日(水)17:00 -18:30

会 場 :医学学群棟  4A 411GooglrMap版へ
アクセス:
 筑波大学筑波キャンパスへは「筑波キャンパスへの交通アクセス」をご覧ください。
 利用停留所(関東鉄道バス):筑波大学中央行き又は筑波大学循環バス「追越学生宿舎前

ゲストスピーカー: Dr. Lewis L. Lanier (American Cancer Society Professor J. Michael Bishop, MD, Distinguished Professor and Chair Department of Microbiology and Immunology, University of California San Francisco)
セミナータイトル:Innate Lymphoid Cells and Natural Killer Cells
アブストラクト:
Innate lymphoid cells comprise a family of related lymphocytes with specialized functions to provide early protection against pathogens and cancer. Here we will review current knowledge about this family of innate lymphocyte cells, with particular emphasis on the prototypic and most abundant member of this family, the Natural Killer cell.

主催:筑波大学 ヒューマンバイオロジー学位プログラム & グローバルイノベーション学位プログラム
住所 〒305-8577 茨城県つくば市天王台1-1-1
総合研究棟A グローバル教育院事務室
Mail sigma#@#un.tsukuba.ac.jp (#@# を@に置き換えてください)