第117回WPI-IIISセミナー

2017/09/25

日 時:平成29年9月25日(月) 10:00-11:00

場 所:筑波大学 医学系エリア 睡眠医科学研究棟 1F 講堂 GooglrMap版へ
アクセス:「筑波キャンパスへの交通アクセス」をご覧ください。
利用停留所(関東鉄道バス):筑波大学中央行き又は筑波大学循環バス「追越学生宿舎前

演 者:Mr. Takao Fujiyoshi(藤吉隆雄先生)
     Faculty of Science, Hokkaido University ( 北海道大学 大学院 理学研究院 )

演 題:“Professional Ethics for Scientists and Journalists“

要 旨: Scientists and journalists have similar functions for public.
Both are recording knowledge in journals. Scientists record “something new or first” through peer-reviewed publication. Journalists record ”
something significant” through providing forum. Therefore, ethics for scientists and ethics for journalists can both be treated as professional ethics. This seminar introduces the ethics tests for professional’s behaviors based on the professional ethics.

問い合わせ:国際統合睡眠医科学研究機構 029-853-8080(内線8080)

PDF資料