第118回WPI-IIISセミナー

2017/10/31

日 時:平成29年10月31日(火) 12:00-13:00

場 所:筑波大学 医学系エリア 睡眠医科学研究棟 1F 講堂 GooglrMap版へ
アクセス:「筑波キャンパスへの交通アクセス」をご覧ください。
利用停留所(関東鉄道バス):筑波大学中央行き又は筑波大学循環バス「追越学生宿舎前

演 者: Dr. Kazuo Tsubota(坪田一男先生)
      Keio University School of Medicine(慶應義塾大学医学部)

演 題:“Myopia Progression could be Controlled by Violet Light Exposure “

要 旨: The prevalence of myopia has been increasing worldwide, and both clinical and basic research have shown the importance of the outdoor environment in preventing myopia progression, although the precise mechanism remains largely unknown. Violet light (360–400 nm wavelength) is abundant in the outdoor environment, but almost totally absent indoors due to excessive ultra-violet light protection in window glass, LEDs and many eyeglasses and contact lenses. I will discuss our chick myopia model and the myopia suppressive gene EGR1, and the retrospective clinical research in humans. These studies show that violet light exposure can be a preventive strategy against myopia progression.

詳細はこちらからもご覧になれます:http://wpi-iiis.tsukuba.ac.jp/japanese/seminar

問い合わせ:国際統合睡眠医科学研究機構 029-853-8080(内線8080)

PDF資料