駐日ネパール国大使による特別セミナー

2014/06/06

2014年6月6日,駐日ネパール連邦民主共和国大使館のマダン クマール バッタライ特命全権大使閣下を迎え,特別セミナーを開催します。事前登録なしの公開セミナーとなります。セミナーは英語で行われます。

日 時:2014年6月6日(金) 15:30-17:00(15:15開場)
会 場:第2エリア 総合研究棟A 110公開講義室GooglrMap版へ
アクセス:
筑波大学筑波キャンパスへは「筑波キャンパスへの交通アクセス」をご覧ください。

講 師: H.E.Dr. Madan Kumar Bhattarai (駐日ネパール連邦民主共和国大使館 特命全権大使)
演 題: “Nepal-Japan Relations”
概 要:
Enjoying excellent relations at state and people’s levels, Nepal and Japan share common oriental heritage and strong adherence to ideals of peace and fraternity propounded by Lord Buddha who was born in Nepal more than 2,500 years ago.
A leading partner in Nepal’s endeavors for social and economic development, Japan has helped Nepal in a wide area encompassing poverty alleviation, development of infrastructure, and promotion of peace and democratization of Nepalese society.
With the assumption of a new stable Government in Nepal following recent elections, Nepal holds the potentials for attracting greater Japanese private investments for consolidating bilateral co-operation on a win-win basis.

人文社会科学研究科 経済・公共政策マネジメントプログラム
渡部(わたなべ)
TEL: 029-853-6785
Email: wbgsp#@#dpipe.tsukuba.ac.jp (※「#@#」を「@」に置き換えてください。)

PDF資料