47th WPI-IIIS Seminar

2014/10/27

来る1027(),ワシントン大学 今井 眞 一郎先生をお迎えし,第47WPI-IIISセミナーを行いますので,皆様お誘いあわせの上,是非ご参加ください。

日時:平成261027日(月) 11:00-12:00

場所:筑波大学 医学系エリア

健康医科学イノベーション棟4階 402会議室

演者:Dr. Shin-ichiro Imai

Department of Developmental Biology, Department of Medicine (Joint), Washington University School of Medicine

演題:“The systemic regulation of physiological rhythm, aging and longevity in mammals: Is anti-aging intervention realistic?

要旨:Our goal is to understand the systemic regulation of aging and longevity in mammals and translate that knowledge into an effective anti-aging intervention in humans. We have demonstrated that the mammalian NAD+-dependent protein deacetylase SIRT1 in the hypothalamus, particularly in the DMH and LH, plays a crucial role in aging/longevity control, implicating the hypothalamus as a high-order control center of aging in mammals. We have also found that a novel factor enriched in the compact region of the DMH is important for the quality/depth of sleep. With these findings, I will discuss whether and how we could control the process of aging in mammals.

問い合わせ:国際統合睡眠医科学研究機構 (内線5857)

PDF資料