第48回IIISセミナーのお知らせ(11/10 2pm)  Announcement of the 48th WPI-IIIS Seminar

2014/11/10

セミナー開催についてのお知らせ

来 る11月10日(月)、筑波大学スポーツ医学専攻  徳山薫平先生をお迎えし,

第48回WPI-IIISセミナーを 行いますので,皆様お誘いあわせの上,是非ご参加ください。

日時:平成26年11月10日(月) 14:00-15:00

場所:筑波大学 医学系エリア

健康医科学イノベーション棟4階 402会議室GooglrMap版へ
アクセス:
筑波大学筑波キャンパスへは「筑波キャンパスへの交通アクセス」をご覧ください。
利用停留所(関東鉄道バス):筑波大学中央行き又は筑波大学循環バス「追越学生宿舎前

演 者:Dr. Kumpei Tokuyama

Doctoral Program in Sports Medicine, University of Tsukuba

演題:“Energy expenditure and substrate oxidation during sleep: recent progress using a whole room metabolic chamber”

要 旨:When you sleep, you can’t eat, but you still use a lot of energy

(~20 % of daily use). For calculation of the daily energy requirement, energy cost of sleep is often assumed to be equal to or slightly lower

(-5%) than the resting energy expenditure. However, this is an oversimplification, and energy expenditure and substrate oxidation change during sleep, depending on the quality of sleep (sleep stage), time after sleep onset, etc. Causes behind the temporal changes in the metabolic rate during sleep will be discussed as well as future studies on the relationship between sleep and metabolism.

問い合わせ:国際統合睡眠医科学研究機構 (内線5857)

We are going to have the 48^th WPI-IIIS seminar as follows.

Date: Monday, November 10th, 2014

Time: 14:00-15:00

Venue:#402 4F, Health and Medical Science Innovation Laboratory, University of Tsukuba

Speaker: Dr. Kumpei Tokuyama