第52回WPI-IIISセミナー

2015/01/30

130()Megumi AdachiAstellas Research Institute of America)をお迎えし,第52WPI-IIISセミナーを行いますので,皆様お誘いあわせの上,是非ご参加ください。

日時:平成27年130日(金) 15:00-16:00

場所:筑波大学 医学系エリア 健康医科学イノベーション棟4階 402室GooglrMap版へ
アクセス:
筑波大学筑波キャンパスへは「筑波キャンパスへの交通アクセス」をご覧ください。
利用停留所(関東鉄道バス):筑波大学中央行き又は筑波大学循環バス「追越学生宿舎前

演者:Dr. Megumi Adachi

Drug Discovery Research,  Neuroscience Research Unit, Astellas Research Institute of America

演題:“Toward understanding neuropsychiatric disorders using rodent models

要旨:Many neuropsychiatric disorders have a strong genetic component.

Genome wide association studies lead by international consortia has been building a list of genes common to multiple psychiatric disorders as well as those unique to a disorder.  Such efforts will help us to understand etiology of psychiatric disorders and to develop therapeutic treatments.

In this seminar, I will present 3 topics; 1) the roles of transcriptional repressors in Rett syndrome, 2) molecular mechanism underlying antidepressant responses, and 3) rodent model of schizophrenia.

問い合わせ:国際統合睡眠医科学研究機構 (029-853-2786)

PDF資料