第84回WPI-IIISセミナー

2016/08/09

日 時:平成28年8月9日(火) 17:00-18:00

場 所:筑波大学 医学系エリア 睡眠医科学研究棟 1F 講堂GooglrMap版へ
アクセス:
 筑波大学筑波キャンパスへは「筑波キャンパスへの交通アクセス」をご覧ください。
 利用停留所(関東鉄道バス):筑波大学中央行き又は筑波大学循環バス「追越学生宿舎前

演 者:Dr. Joseph S. Takahashi
Department of Neuroscience, University of Texas Southwestern Medical Center, USA / The Howard Hughes Medical Institute

演 題:“The Circadian Clock and RNA polymerase II Transcription“

要 旨: The circadian clock in mammals regulates transcription on a genome-wide scale. How does the clock regulate RNA polymerase II (Pol II) transcription? Recent work on Pol II has emphasized the importance of “pausing” as a major node of regulation.
Does the clock regulate Pol II pausing? My talk will focus on this question.

問い合わせ:国際統合睡眠医科学研究機構 029-853-8080

PDF資料