第104回WPI-IIISセミナー

2017/02/22

日 時:平成29年2月22日(水) 12:00-13:00

場 所:筑波大学 医学系エリア 睡眠医科学研究棟 1F 講堂 GooglrMap版へ
アクセス:「筑波大学筑波キャンパスへの交通アクセス」をご覧ください。
利用停留所(関東鉄道バス):筑波大学中央行き又は筑波大学循環バス「追越学生宿舎前

演 者:Dr. Taka-Aki Sato 佐藤孝明先生
Life Science Research Center, Shimadzu Corporation /
School of Integrative and Global Majors, University of Tsukuba
島津製作所 ライフサイエンス研究所/筑波大学グロ-バル教育院

演 題:“The Leading-edge Applications of Mass Spectrometry in the Drug Discovery and Diagnosis”

要 旨: Driven by the development of high-end mass spectrometers, proteome & metabolome analysis are currently expanding to single-cell imaging and characterization of heterogeneity in post-translational modification.

The main topics of the present seminar include: (1) visualization of molecular abundance in biological specimens by mass spectrometry imaging (MSI); (2) high-sensitivity detection of diagnostic markers by Immuno-Beads MS technology; and (3) a brief introduction to the development of next-generation mass spectrometry system for contribution in drug discovery and diagnosis field.

問い合わせ:国際統合睡眠医科学研究機構 029-853-8080(内線8080)

PDF資料