第112回WPI-IIISセミナー

2017/07/24

TARAセンターとの合同セミナーです。

日 時:平成29年7月24日(月) 12:00-13:00

場 所:筑波大学 医学系エリア 睡眠医科学研究棟 1F 講堂 GooglrMap版へ
アクセス:「筑波大学筑波キャンパスへの交通アクセス」をご覧ください。
利用停留所(関東鉄道バス):筑波大学中央行き又は筑波大学循環バス「追越学生宿舎前

演 者: Dr. Noboru Hiroi(廣井 昇)
     Albert Einstein College of Medicine

演 題:“Charting developmental trajectories of neuropsychiatric disorders in mouse models “

要 旨: Various behavioral processes, such as social cognition and executive functions, expand from childhood to adulthood and the developmental trajectories of these dimensions derail in individuals with neuropsychiatric disorders. However, it is still not well understood how such alterations contribute to the onset of neuropsychiatric disorders. Knowledge of these processes is essential to understand the developmental origin of neuropsychiatric disorders and to develop mechanism-based therapeutic options. I will discuss how copy number variants of human chromosome 22q11.2 influence the developmental maturation of social communication and working memory in mice.

問い合わせ:国際統合睡眠医科学研究機構 029-853-8080(内線8080)

PDF資料