第437回TSMMセミナー(The 437th TSMM Seminar)

2017/07/21

“Seminars in Medical Sciences”
“Advanced Seminar in Medical Sciences”

Title: Cairo University Landscape of Research Outcomes.

Speaker: Professor Hany A. El-Shemy
Cairo University Research Park (CURP)
Biochemistry Department, Faculty of Agriculture Cairo University

Date: July 21, 2017 16:00-17:00

Venue: Seminar Room 483 (Igakukei-tou 4th floor)

Abstract:
 The index of QS World University Rankings reveals in a report published on Thursday, June 8, 2017, that Cairo University globally occupies the rank 482. It is among the best 500 universities at world level according to 2017 rankings. Cairo University advances with 70 places higher than last year. It is the only Egyptian university ranked among the best 500 universities around the world. Quacquarelli Symonds(QS) World University Rankings is an English institution concerned with education. It publishes this annual report of the best 800 universities around the world. QS index is one of the most prominent global rankings besides the well-known Shanghai Ranking.

連絡先:筑波大学医学医療系 高橋 智(satoruta@md.tsukuba.ac.jp)

*TSMMセミナーは、フロンティア医科学専攻(修士)「医科学セミナーII」(担当:久武幸司)、生命システム医学専攻 &疾患制御医学専攻(博士)「最先端医学研究セミナー」(担当:熊谷嘉人、島野仁)及び「医学セミナー」(担当:専攻各教員)の関連セミナーに相当します。

筑波分子医学協会(TSMM)

HP:http://www.md.tsukuba.ac.jp/public/tsmm/

TSMMセミナー担当

筑波大学医学医療系 濱田理人