Seminar in Medical Sciences/医学セミナー
Tara seminar

2018/10/01

* This seminar will be given in English.

Date:
17:00-18:00, Monday, October 1, 2018
10月1日(月)午後5時

Place:
Seminar Room (TARA Center Bldg. A)
TARAセンターA棟2階

Lecturer:
Dr. Hideaki Kano 加納英明先生
Associate Professor
Faculty of Pure and Applied Sciences, University of Tsukuba

筑波大学 数理物質系・物理工学域

Title:
Molecular fingerprinting of living systems by nonlinear Raman spectroscopy

生細胞を染めずに見る
~非線形ラマン分光を用いたラベルフリー分子イメージング~

Abstract:
Molecular fingerprints act as natural contrasts to biomolecules.
Vibrational spectroscopic imaging using molecular fingerprints, i.e., molecular fingerprinting, is opening new opportunities to reveal cellular machinery and enable molecule-based diagnosis.
In this talk, I will introduce biomedical spectroscopic imaging using the coherent anti-Stokes Raman scattering (CARS) process.

Organizer: Hiromi Yanagisawa
hkyanagisawa#@#tara.tsukuba.ac.jp(#@#を 「@」 に置き換えてください)

PDF資料