TARA Seminar
<医学セミナー/Seminar in Medical Sciences>

2018/11/27

A TARA seminar will be held as below. This can be a seminar in Medical Sciences.

* This seminar will be given in English.

Date: 13:00-14:00, Tuesday, November 27, 2018

Place: Seminar Room (TARA Center Bldg. A) GooglrMap版へ
アクセス:「筑波キャンパスへの交通アクセス」をご覧ください。
 利用停留所(関東鉄道バス):筑波大学中央行き又は筑波大学循環バス「TARAセンター前」又は「第二エリア前」

Lecturer: Dr. Tudorita Tumbar
Professor, Department of Molecular Biology and Genetics, Cornell University, USA

Title: Molecular mechanisms of hair follicle stem cells function in normal homeostasis of adult skin

Abstract:
Hair follicle stem cell function is governed by transcription factors, epigenetic mechanisms, and molecular cross-talking with the microenvironment. We found that the transcription factor Runx1 controls hair follicle stem cell activation and epithelial skin tumorigenesis.
Recently, we found that Runx1 remodels the vasculature arrangements around the hair follicle during the hair adult homeostatic cycle, which in turn affects stem cell activation. Furthermore, we block hypomethylation of histone H3 methylation at lysines K4, K9, and K27 which we observed to occur during hair cycle. We demonstrate a critical stage-dependent role of this methylation in hair cycle and wound healing.

Organizer: Aiko Sada
Mail:aisada#@#tara.tsukuba.ac.jp (#@#を 「@」 に置き換えてください)

PDF資料