第154回WPI-IIISセミナー

2019/07/10

日 時:2019年7月10日(水) 12:00-13:00

場所:筑波大学 医学系エリア 睡眠医科学研究棟 1F 講堂GooglrMap版へ
アクセス:「筑波大学筑波キャンパスへの交通アクセス」をご覧ください。
利用停留所(関東鉄道バス):筑波大学中央行き又は筑波大学循環バス「追越学生宿舎前

演者: Dr. Maithe Arruda-Carvalho
Department of Psychology and Cell and Systems Biology, University of Toronto Scarborough

演題:“Circuit Maturation and Behavioral Ontogeny”

要旨: Early life experiences crucially define cognitive and mental health function throughout life. Childhood and adolescence are the predominant age of onset for most mental disorders and are periods during which key brain areas involved in emotional processing are maturing. Maturation of these brain circuits depends on life experience, making the young brain highly sensitive to stress and potentially susceptible to mental illness. To understand the link between early life, stress and brain maturation our lab studies the maturation of functional brain circuits: How the brain wires together in early life to allow the emergence and refinement of complex behavior.

詳細はこちらからもご覧になれます

国際統合睡眠医科学研究機構
029-853-8080(内線8080)

PDF資料