在学生へのお知らせ

【重要】海外渡航届の提出のお願い (H27.11.2より運用開始) / [Important] Please submit the “Overseas Travel Notification” (from Nov. 2nd, 2015)

平成27年11月より,新しくオンラインによる海外渡航届システムがスタートしました。 このことにより,筑波大学のすべての学生は,海外渡航の際にオンラインによる届け出が必要となります。 これは,海外で災害・テロ・感染症発生等の緊急事態が発生した際,当該地域へ渡航中の皆さんの安否確認を迅速に行うためのもので,プライベートな旅行を含むあらゆる海外渡航を対象に提出をお願いしています。 特に,国又は国に準ずる機関若しくは本学からの経済的支援を得て海外渡航する方は,海外渡航届を提出しないと支援が留保される場合がありますのでご留意ください。 なお,筑波大学では合わせて,渡航先における事件・事故等のトラブルへの支援サービスとして,OSSMA(Overseas Students Safety Management Assistance)を導入しています。海外渡航届システムへの入力データは,OSSMAに加入する際の基礎データとなりますので,OSSMAへの加入を希望される場合も,海外渡航届の提出からスタートしてください。

The online system for “Overseas Travel Notification (OTN)” has been newly introduced from November 2015. Based on this system, all students in the University of Tsukuba will be required to submit the OTN online when they travel out of Japan. This is for the University to confirm your safety promptly when emergency situations such as a natural disaster, terrorism, and pandemic of disease hit the countries or areas where you are staying. Therefore, we ask all students to submit the OTN form even when you go on a private trip. In particular, please take notice that for students traveling with a support from the university, the national government, or organization equivalent to this, support could be withheld unless they submit the OTN. In addition, we have introduced OSSMA(Overseas Students Safety Management Assistance)to further support you in times troubles during your trip. We use the OTN data as a basis to proceed with your application for OSSMA. So, please start with submitting the OTN form first.

▼お問合せ / Inquiry: グローバル・コモンズ機構 及び学生部 / Global Commons & Department of Student Affairs TEL. 029-853-7401