在学生へのお知らせ・イベント情報
北朝鮮によるミサイル発射に係る対応について

(2013.04.11)

学生の皆様へ To all students,

昨今の北朝鮮情勢を受けて政府は、弾道ミサイルの発射を含む各種事態に備え、危機管理対応に万全を期しているところです。
 仮に北朝鮮によりミサイルが発射されて、上空を通過することとなった場合には部品等が落下するなど、日本に影響があることも考えられます。
 つきましては、落下物らしき物を発見した場合には決して近寄らず、下記の対応をしてください。

Due to North Korea affairs these days, Japanese government is taking all possible measures to ensure in case of several kind of emergency including a ballistic missile fire. If North Korea fires a ballistic missile that pass over japan, there might be influences as falling parts from the missile, etc. Whenever you would find objects looks like parts of the missile, please keep away and follow the instructions written below.

1. 大学構内で発見した場合は、最寄りの支援室又は警備員室へ連絡すること

When you find the objects on the campus, please notify the nearest Academic Service Office or security guard.

2. 学外で発見した場合は、警察又は消防へ連絡すること

When you find the objects off campus, please notify the police station or the fire station.

総務部 総 務 課
学生部 学生生活課
Division of General Affairs, Department of General Affairs
Division of Students Welfare, Department of Student Affairs